Már a lomtalanítást is megzavarja a munkaerőhiány

Jelentős csúszás van a lomok elszállításában Újpesten. Az FKF szabadságról rendel vissza embereket.

Marosi Adrienn
2017. 07. 10. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több panaszos levelet is kapott Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere az idei lomtalanítással kapcsolatos „áldatlan állapotok” miatt, az ügyben levélben fordult az FKF Zrt.-hez.

A választ Facebook-oldalán tette közzé, az FKF Zrt. azt írta: sajnálatos módon a lomok elszállításában jelentős csúszás következett be. „Ennek oka egyrészt, hogy társaságunk más cégekhez hasonlóan munkaerőhiánnyal küzd, másrészt az előző évekhez képest jelentősen megnövekedett a kikészített, elszállításra váró anyag mennyisége. Annak érdekében, hogy a lemaradást mihamarabb pótolni tudjuk, e hét elején szabadságról történő visszarendeléssel és egyes feladatok átcsoportosításával a keddi napon az eddigi elmaradásokat pótolni kívánjuk.”

A közleményben kiemelik, nem tartják kizártnak, hogy a hét második felében további lemaradások adódhatnak, de azokat szombaton kívánják pótolni. 

Újpesten július 3-tól 16-ig tart a lomtalanítás. Egyik olvasónk jelezte, hogy náluk július 4-én kellett kihelyezni a feleslegessé vált holmikat, ott a lomokat már elszállították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.