Már hét taxiról vették le a rendszámot, mert nem volt engedélye

Fokozott ellenőrzést tartanak, több mint tíz esetben szabtak ki hatszázezer forintos bírságot.

MN
2017. 07. 27. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félezer járművet ellenőriztek a fővárosi akció első hónapja alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság munkatársai: a szakemberek több mint tíz esetben szabták ki a maximális, hatszázezer forintos bírságot szabálysértő taxisokra, illetve hét gépkocsi rendszámát vették le a megfelelő taxisengedélyek hiánya miatt – írja közleményében a tárca.

Az NFM felhívja a figyelmet arra, hogy a taxistevékenység júniusban megkezdett, fokozott ellenőrzése a teljes idegenforgalmi főszezonban, augusztus végéig folytatódik. A nyári akció fő célja, hogy kiszűrjék a szabályszegő taxisokat, akik nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Budapestre érkező turisták megkárosítása révén az ország hírnevének is ártanak.

A minisztérium közleményében megjegyzi, a szakemberek jogsértés esetén helyszíni bírságot szabhatnak ki, a taxisengedély visszavonását kezdeményezhetik, vagy akár a jármű hatósági jelzését is bevonhatják. Budapesten több egységük dolgozik egyszerre, szemmel tartják a nemzetközi pályaudvarok környékét, a belváros forgalmasabb pontjait. Az ellenőrzések a Liszt Ferenc repülőtéren mindennap folynak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság támogatásával. A hatóság amellett, hogy a drosztokon ellenőrzi a taxisokat, próbavásárlásokkal is igyekszik kiszűrni a szabálysértéseket.

A tárca közleményében hangsúlyozta, a taxishiénákkal szembeni fellépés hatékonyságát igazolja, hogy a vizes világbajnokság kapcsán egyetlen taxival kapcsolatos bejelentés sem érkezett be a hatósághoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.