Másik megyébe küldte a tűzoltókat a 112 operátora

Tóalmás helyett, a másik megyében lévő Tolmácsra küldte az operátor a tűzoltókat. Egy ember meghalt.

MN
2017. 07. 11. 17:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 112 központi segélyhívó operátorának hibájából a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és mentők július 4-én egy traktorbalesethez, írja a Lánglovagok.hu. A balesetben egy ember meghalt.

A lap azt írja, a hívásfogadó központba 9 óra 47 perckor érkezett a bejelentés. A hívásfogadó operátor félreértette a település nevét, így Tóalmás helyett, Tolmács került a bejelentésről készült adatlapra. Az operátor a bejelentést követő két percen belül a mentőszolgálattal megosztotta az esetről készült adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket. Az ezt követő percekben a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és rendőrséggel vette fel a kapcsolatot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársa a helyszín pontosítása érdekében hívta vissza a bejelentőt. A tévedés tisztázását követően a Pest megyei rendőröket, mentőket és tűzoltókat 10 óra 5 perckor irányították a megfelelő helyszínre.

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer hibátlanul működött, egyértelműen emberi mulasztás történt. Az operátor telefonon félreértette a település nevét, valamint monitorján nem vetette össze a bejelentő térképen megjelenő helyzetével, mint ahogy azt tennie kellett volna.

A Lánglovagok szerint a munkáltató július 5-én megszüntette a dolgozó munkaviszonyát. Mivel a helyszín tisztázását követően a bejelentést már nem kellett újra felvenni, az időveszteség mindössze néhány percre tehető. A rendőrség pedig közigazgatási hatósági eljárást folytat az eset miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.