Másodfokú hőségriasztást rendeltek el

A nagy meleg az egészséges szervezetet is megterheli.

MN
2017. 07. 20. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök nulla órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkárság csütörtök délben az MTI-vel. Azt írták: a másodfokú intézkedésről az Emmi tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkársága értesítette a megyei kormánymegbízottakat, egyúttal kérte, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat. Jelenleg további intézkedésekre nincs szükség.

Kiemelték, hogy a nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Külön felhívták az autósok figyelmét a vezetés közbeni fokozott óvatosságra. Azt kérik továbbá, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre.

Az Emmi azt írta, aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerülje a megterhelő fizikai munkát. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája a katasztrófavédelem honlapján érhető el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Komárom-Esztergom megyére másodfokú, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség veszélye miatt.

A napi középhőmérséklet csütörtökön az északkeleti megyék kivételével szerte az országban elérheti a 25-26 fokot, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon már 27 fok körül valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.