Megint állt a bál a Városligetben

Faátültetést próbáltak megakadályozni az aktivisták.

MN
2017. 07. 04. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Faátültetést próbáltak megakadályozni a ligetvédők a Rondó nevű részen, a Hősök tere felőli részen.

Facebook-oldalukon azt írták, „reggel meghozták Németországból azt a kis kotrógépet, amellyel a mai nap folyamán az összes átültetendő nagy, öreg fa gyökereit lemetszik akkorára, hogy az átültetőgép majd ki tudja emelni a földből. Ne legyenek illúzióink, ez az öreg fák halálát jelenti”.

Egy, a ligetvédők által közzétett videóból kiderült, hogy az aktivisták az egyik markolóra is felmásztak.

A HVG.hu azt írja, 11 óra után rendőrök érkeztek a helyszínre, és el is vitték onnan a demonstrálókat.

Az átültetésekre a Néprajzi Múzeum építése miatt van szükség. A Városliget Zrt. tájékoztatása szerint a kertészeti beavatkozás ideje alatt az Ötvenhatos emlékmű bal és jobb oldalára eső egy-egy kisebb parkrészt elzárják a parkhasználók elől. Mielőtt a fák új otthonra találnak a ligetben, fél évig tartó megerősítő kezelésben részesülnek – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.