Megint baj volt a felújított orosz metróval

A vonatot a telephelyre vitték, mivel nem működött az ajtóvisszajelző lámpa.

MN
2017. 07. 26. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel fél nyolckor ismét kiszállították az utasokat az Újpest felé tartó felújított orosz szerelvényből a Pöttyös utcai állomáson, majd a vonatot a telephelyre vitték, mivel nem működött az ajtóvisszajelző lámpa – írja az Index.

A portál az esettel kapcsolatban megkereste Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját, aki közölte: az ajtók működtek, de a visszajelző lámpa nem jelzett a vezetőnek. A vonatot biztonsági okokból szállították be a telephelyre, ahol orosz mérnökök vizsgálják: letöltik a szoftvert, megnézik, mi a baj, lehet, hogy csak egy led égett ki. Bolla hozzátette, hogy a hat szerelvényből öt közlekedik.

Korábban beszámoltunk arról, többször is előfordult, hogy ki kellett vonni a forgalomból a metrókocsikat: az utolsó csepp a BKV poharában az a rendszerhiba volt, amikor nem nyíltak ki a szerelvény ajtajai a Nyugati pályaudvarnál, így az utasoknak kellett felfeszíteniük. Ezért a közlekedési vállalat Budapestre hívta az orosz mérnököket, hogy vizsgálják át a felújított kocsikat, és frissítsék a szoftvereket valamennyi elkészült szerelvényen.

A javításra Budapestre érkezett a Metrovagonmas teljes mérnöki csapata. Nemrég kijelentették, hogy a hibákat kijavították, a felújított metró újra forgalomba állhatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.