Megrovást kapott az orvos, miután Éger István fizetéséről kérdezett

Kunetz Zsombor tudni akarta, milyen juttatásokat kap a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A MOK etikai vizsgálatot indított.

MN
2017. 07. 18. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrovást kapott Kunetz Zsombor orvos a sajtóban tett nyilatkozataiért a Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai bizottságának elsőfokú határozata szerint – erről maga az érintett számolt be a blogján, írja a bejegyzést megtaláló Népszava.

Kunetz Zsombor orvosblogger még májusban érdeklődött az Éger István MOK-elnöknek és az elnökségnek járó juttatásokról, továbbá arról is érdeklődött, hogy miként használja fel a tagdíjakat és egyéb bevételeit.

A kamara előbb az adatokért 88 ezer forintot kért saját tagjától, majd etikai vizsgálatot kezdeményezett Kunetz ellen. Végül a szervezet az orvos által kért gazdálkodási és béradatokat kitette a honlapjára, köztük azt is, hogy mennyit keres Éger István, a testület elnöke, aki – mint kiderült – havonta bruttó 1 millió forintot visz haza.

Az etikai vizsgálatot egyébként éppen Éger István és Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke kezdeményezte Kunetz ellen – derül ki a blogbejegyzésben megosztott dokumentumból.

Az ügy további érdekessége, hogy ugyanezt a megrovást kapta az a veszprémi onkológus is, aki csak olyan betegeken végzett el életmentő beavatkozásokat, akik 150 ezer forintot fizettek neki. De például az ellen a nőgyógyász ellen kamarai etikai vizsgálat sem indult, aki a MOK és annak vezetőinek a kritizálásánál sokkal súlyosabb etikai elbírálás alá kellene, hogy essen – írja blogján Kunetz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.