Megvan, kié lesz Rubovszky György mandátuma

Egy fiatal politikust, Gaal Gergelyt jelöli a KDNP az elhunyt Rubovszky György parlamenti helyére.

Katona Mariann
2017. 07. 17. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaal Gergelyt jelöli a KDNP országos elnöksége országgyűlési képviselőnek a nemrég elhunyt Rubovszky György helyére. A kisebbik kormánypárt az állami hírügynökségnek küldött közleményében felidézte, hogy Gaal Gergely 2013 márciusa és 2014 májusa között már volt országgyűlési képviselő.

A most 40 éves Gaal Gergely a parlament honlapján elérhető önéletrajza szerint 2004-ben szerzett történelem szakos bölcsész- és tanár diplomát Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Utána, egészen 2010-ig egy családi jellegű építőipari mikrovállalkozásban tevékenykedett, 2006-tól ügyvezetőként.

2010 óta a Kereszténydemokrata Néppárt országos szervezője, jelenleg a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke.

Rubovszky György egy hónappal ezelőtt hunyt el. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke akkor úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője „nemes lelkét visszaadta teremtőjének”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.