Megvette a kormány a szuperkórház telkét

Két hete még az sem volt biztos, hogy az eredeti helyen épül majd meg.

MN
2017. 07. 11. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvásárolta a kormány a dél-budai szuperkórház telkét, a hírt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este - írja az Atv.hu. Balog hozzátette, hogy az eredeti, XI. kerületi ingatlanról van szó.

Cserháti Péter, az Egészséges Budapest program miniszteri biztosa az MTI-nek kedd este azt mondta, hogy 4,4 milliárd forintért vásárolták meg a telket, az ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) szerezte meg.

A miniszteri biztos elmondása szerint a nagy centrumok fejlesztése 2019-ben gőzerővel megindulhat, ha a döntések kellő időben megszületnek. Kitért arra is, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Kormányinfón a dobogói beruházást 120-150 milliárd forintos összeggel körvonalazta, ennek pontosítását kell elvégezni szeptemberig, hogy a közbeszerzéseket egzakt összegekkel írhassák ki.

Két héttel ezelőtt még a minisztérium sem volt biztos abban, hogy meg tudják szerezni a dél-budai szuperkórháznak helyet adó ingatlan teljes területét. Egy akkor megjelent határozatban leszögezték, hogy „a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető”. 

A határozat értelmében, amennyiben nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány elállt volna a vételi szándékától, és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.