Menesztették a Sportkórház igazgatóját

Az ok, hogy a Sportkórház még nem költözött ki az épületből, amit a Testnevelési Egyetemnek ígértek.

MN
2017. 07. 21. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Idők értesülése szerint várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), vagyis a Sportkórház főigazgatója. A kormánypárti lap szerint Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár közölte vele, hogy nem kívánják meghosszabbítani a megbízatását. Az elsődleges ok a Magyar Idők információja szerint az, hogy nem halad kellő ütemben a sportegészségügyi rendszer megújítása, és a Sportkórház még nem költözött ki az Alkotás úti épületből.

Ez utóbbi azért jelent problémát, mert a Testnevelési Egyetem nem veheti birtokba az épületet. Az OSEI-nek az ortopédiai klinika egykori épületében jelölték ki a végleges helyét, ide június 30-ig kellett volna átköltöznie, de közben kiderült, hogy az épület nem felel meg egy európai színvonalú sportkórház céljainak. A kormány ugyan tízmilliárd forintot különített el az épület felújítására, de ez nyilván nem oldható meg egyik napról a másikra.

Tavaly nyáron Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Sportkórház elhelyezésével összefüggő feladatok összehangolásával az intézmény korábbi főigazgatóját, Berkes Istvánt bízta meg. Berkes mandátumát azóta egyszer már meghosszabbították, de még nem tudni, hogy a június 30-án lejárt megbízatását ismét megerősítik-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.