Migránsválság: egész Európában fordulatot lát Orbán belbiztonsági tanácsadója

„Jelentősen megváltozott az európai államok álláspontja az illegális bevándorlásról.”

MTI
2017. 07. 07. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György azt mondta, míg korábban nagyon kedvezően fogadták a migrációs hullámot és elítélték a magyarok határvédelmi tevékenységét, mára az összes nemzetállam védekezni kezdett.

Amiben nincs igazán változás, az az Európai Unió álláspontja, amely egyre nagyobb ellentmondásba kerül a nemzetállami törekvésekkel – vélekedett.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint Olaszország és Görögország a kijelentéseivel ellentétben nem teljesítette a kötelességét, mert a schengeni határok védelme is a feladatuk lenne.

Bakondi György szerint nagy kérdés, az állami szervek eljutnak-e odáig, hogy a tengeri csónakokból kimentett migránsokat ne Olaszországba, Spanyolországba vigyék, hanem vissza a líbiai, marokkói partokhoz.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, az illegális bevándorlók egyre kisebb aránya esetében merül fel, hogy politikai menedékjogot kaphatnának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.