Mindszenty- és Szűz Mária-szobor adakozásból

Felszentelésükig átmenetileg a máriaremetei kegytemplomban tekinthetők meg az alkotások.

Laczik Erika
2017. 07. 04. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közadakozásból állítanak szobrot a Csallóközben a Magyarok Nagyasszonyának és Máriaremetén Mindszenty József bíboros tiszteletére.

Rieger Tibor szobrászművész két alkotása, a Magyarok Nagyasszonya-bronzszobor és Mindszenty József bíboros szobra a keresztény magyar múltra épül. Pünkösdtől Nagyboldogasszony ünnepéig mindkét szakrális emlékművet a máriaremetei kegytemplomban helyezték el. A templom méltó hely a szobrok számára mindaddig, amíg ünnepélyesen felavatják őket. A Bethlen Gábor Alapítvány, amely már 1980 óta anyagi és szellemi támogatásával, díjaival a nemzeti összetartozásért munkálkodik, most a szoborállítás négy fővédnöke mellé állt – tudtuk meg Bakos Istvántól, az alapítvány ügyvivőjétől.

Bakos István azt kéri, aki teheti, zarándokoljon el Máriaremetére a felszentelésre váró két szoborhoz, amely hétköznap 7–17 óráig, szombat–vasárnap 7–19 óráig tekinthető meg. Bakos István elmondta, hogy Puss Sándor felvidéki jezsuita szerzetes közreműködésének köszönhetően Ferenc pápa áldását küldte a Magyarok Nagyasszonya-szoborbizottság valamennyi tagjának életére 2017. február 21-én.

A szoborbizottságot a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma, a Szövetség a Közös Célokért társulás vezetősége és a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás képviselői hozták létre.

A négy fővédnök: Lezsák Sándor, a Bethlen Gábor Alapítvány elnöke, az Országgyűlés alelnöke; Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője; a Felvidékről Duray Miklós író-politikus, a Szövetség a Közös Célokért elnöke; valamint Csáki Pál politikus, közíró, a Magyar Közösség Pártja országos elnökségének tagja, az MKP korábbi elnöke, volt miniszterelnök-helyettes, aki jelenleg az MKP EP-képviselője.

A szoborbizottság tagjai várják a magyarokat a csallóközi kis településre, Királyfiakarcsára 2017. augusztus 19-én, szombaton tartandó Magyarok Nagyasszonya-szobor-avató ünnepségre is. A szobrot pedig Rieger Tibor és Erdős Péter alpolgármester vezetésével állítják fel.

Hívják és várják a híveket és az érdeklődőket szeptember 16-án – a főváros búcsújáró helyére – Máriaremete kegytemplomába Mindszenty József bíboros szobrának ünnepélyes avatására. A Mindszenty-szobrot ugyanis a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika állítja Esterházy László kanonok, a kegytemplom plébánosa vezetésével.

A Magyarok Nagyasszonya-szobor mellé vendégkönyvet helyeztek el, amelybe a látogatók beírhatják fohászukat, üzeneteiket, lelki támogatásukat, vagy aláírásukkal kifejezhetik a felvidéki magyarok iránti szolidaritásukat. Hozzájárulást, adományt hálás köszönettel fogadnak a szoborállítók, mivel mindkét szakrális alkotást közadakozás segítségével szeretnék megvalósítani.

A BGA Magyarok Nagyasszonya-szobor-alap számlaszáma: 11702036-20725602-00000000.

A Mindszenty-szobor számlaszáma: 10400212-02101640-00000000.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.