Mulasztott a minisztérium, a rendőrség mégsem nyomoz

Nem lát bűncselekményt a rendőrség a kazah juhokról szóló plagizált tanulmánnyal kapcsolatban.

MN
2017. 07. 11. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a plagizált, kazah juhokról szóló tanulmány ügyében, ezért megszüntette a nyomozást – tudta meg a Hír TV.

Az ügyben Szigetvári Viktor és Juhász Péter, az Együtt politikusai, valamint Sallai Róbert Benedek, az LMP parlamenti képviselője tett feljelentést jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, miután kiderült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium nyolcmillió forintot fizetett egy olyan dokumentumért, amelynek csaknem a felét forrásmegjelölés nélkül emelték át egy, az interneten ingyen elérhető könyvből. A minisztérium egy olyan cégnek fizette ki a pénzt, amely Fazekas Sándor miniszter barátjáé.

Bár a rendőrség megállapította, hogy a minisztériumban valaki mulasztást követett el, Fazekas Sándor a Hír TV-nek azt mondta, egyelőre senkit nem vonnak felelősségre.

„Jelenleg folyamatban van egy polgári jogi per, annak a lezárulta után lehet majd megítélni ezt a tanulmányügyet. Várjuk meg, amíg a bíróság dönt” – mondta a Hír TV kérdésére Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Ismert, az interneten, ráadásul ingyen is elérhető tanulmányokból másoltak át több oldalt a Földművelésügyi Minisztérium „kazah juhtenyésztésről” megrendelt értekezésébe. A minisztérium a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-től rendelte meg a tanulmányokat, a cég Fazekas Sándor agrárminiszter barátjáé, Horváth Lászlóé.

Mucsi Imre, a hódmezővásárhelyi professzor, aki a tanulmány egyik szerzője, korábban azt mondta, hogy kér a Földművelésügyi Minisztérium által kifizetett pénzből, csak akkor nem tesz feljelentést. A tanár könyvéből 20 oldalt emeltek át forrásmegjelölés nélkül a kazah juhtenyésztésről szóló tanulmányba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.