Narancs figyelmeztetés: heves zivatar és jégverés várható

Nagyon meleg lesz, majd jönnek a zivatarok: 90 km/h-s szél és kétcentis jég is előfordulhat.

MN
2017. 07. 07. 5:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország kilenc megyéjére a várható heves zivatarok miatt. Pénteken, a nap második felében, késő délután és este északnyugat felől több helyen alakulnak ki zivatarok, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. Heves zivatarokra is számítani kell károkozó szélrohamok (90 km/h feletti széllökésekkel) és nagyméretű jég (2 cm-nél nagyobb) kíséretében. A zivatarokhoz lokálisan nagy mennyiségű záporeső egy-két helyen esetleg felhőszakadás társulhat.

Az ország más részein a zivatarok miatt kiadott figyelmeztetés elsőfokú, nyugaton és délen pedig a hőség miatt is figyelmeztetés van érvényben.

Az OMSZ előrejelzése szerint egyébként pénteken eleinte kevés felhőre, napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, több helyen fordul elő zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 35 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés, északon több gomolyfelhővel. Inkább csak északon lehet helyenként záporeső. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel. Nyugaton és északon lehet több felhő, és főleg ott alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A délkeletire forduló szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között valószínű.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.