Négy hónap után kimúlt a kötelező szürke rendszám

Egyszerűbb lesz a kerékpárszállítón használt, kiegészítő rendszám igénylése, és nem is lesz kötelező.

MN
2017. 07. 27. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent, szombaton pedig hatályba is lép az a rendeletmódosítás, amely négy hónap után véget vet a rendszámot eltakaró, vonóhorogra rögzített kerékpárszállítókra előírt szürke rendszámok miatt kialakult káosznak.

A módosítás viszonylag egyszerű: a kormányrendeletben ma az áll, hogy a kerékpárszállító eszközre „különleges rendszámtáblát kell felszerelni”, szombattól viszont az lesz a szöveg, hogy a kerékpárszállítóra „különleges rendszámtábla szerelhető fel, vagy arra az azt szállító gépkocsi hátsó rendszámtáblája átszerelhető”.

A szürke rendszám tehát elvileg marad, de valószínű, hogy önként csak kevesen vállalnák az ennek megszerzéséhez szükséges, hosszadalmas ügyintézést. Valószínűleg ezzel függ össze, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön kiadott közleménye szerint a szürke rendszám ezentúl egyszerűen, műszaki szemle nélkül igényelhető az okmányirodákban.

Az NFM szerint július végéig közel négyezer szürke rendszámot váltottak ki, ami jelzi, hogy van igény erre. Az eljárás kényelmesebbé és olcsóbbá válásával a minisztérium arra számít, hogy még több kerékpározó él majd ezzel a lehetőséggel. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.