Négymilliárdért épülhet a gödöllői sportuszoda

Eredetileg 3,65 milliárdot szántak rá, de alaposan megdrágult. És ez még csak az első ütem.

MN
2017. 07. 07. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg becsült nettó 3,3 milliárd forint helyett 4 milliárd 35 millió forintért építheti fel a gödöllői sport- és tanuszodát a nyílt közbeszerzésen nyertes Grabarics Építőipari Kft. – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában pénteken megjelent közleményből. Ez ráadásul csak az első ütem, hiszen a három tervezett medencéből csak az 50 méteres versenymedence és a tízméteres tanmedence valósul meg.

A drágulás egyébként nem meglepetés. A kormány először 2014-ben ígérte meg, hogy egy 50 méteres medencéjű, 1000 fős lelátóterű, tanmedencével is ellátott versenyuszodát építenek az Ady Endre utcában. Akkor 3,65 milliárd forintot különített el erre a célra, de idén június 14-én a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat, amely már 4,665 milliárd forintban határozza meg az uszodaépítés költségeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.