Nem árulta el Németh Szilárd, mely médiumok ellen indít harcot a kormány

Hiába faggatta az Index újságírója a Fidesz alelnökét, nem nevezte meg, mely sajtóorgánumok ellen kell küzdeniük.

MN
2017. 07. 25. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Maguk is tudják, nem? Nem tudják? Akkor csak kitalálják. Miért kell ezt nekem megneveznem?” – ezt válaszolta az Indexnek Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján, miután a portál újságírója arra kérte a Fidesz alelnökét, nevezze meg azokat a médiumokat, amelyekről azt gondolja a kormány, hogy a Soros-hálózat részét képezik.

Németh Szilárd az újabb újságírói felvetésre csak annyit mondott, nem akar eligazítani senkit, és hozzátette: „Elnézést kérek, eligazítani nem én szoktam, hanem az ön gazdája, Simicska! Tehát ők szokták eligazítani az újságírókat, a lapokat, hogy mit kell csinálni. Én aztán még soha senkit nem igazítottam el, úgyhogy nekem erről ez a véleményem”.

Korábban lapunk hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde egy újabb, médiaellenes kampány felvezetője volt, ősztől az újságírók is célkeresztbe kerülhetnek. Hogy ez pontosan mit jelent, forrásaink részletesen nem fejtették ki, viszont utaltak arra: megpróbálják aláásni a Fidesz belső viszonyait firtató, a gazdasági hátország üzleteit feltáró újságírók tekintélyét.

A sajtótájékoztatón Németh Szilárd a kérdésre, hogy a Soros-féle maffiahálózat által működtetett médiabirodalom az más-e, mint a Simicska-féle, Németh úgy fogalmazott „egykutya”. Majd hozzátette: „tárják fel”, melyek ezek, és megint csak azt mondta – miután úgy tett, mintha nem értené a kérdésfeltevést –, hogy: „De miért kéne nekem azt megnevezni?”

Miután az Index újságírója elmagyarázta, hogy Orbán szerint a nevezettek elleni küzdelem lesz az egyik legfontosabb feladat, Németh Szilárd visszavonulót fújt és közölte: „Én szerintem nem, és szerintem Orbán Viktor szerint sem.”

A kérdésre, hogy akkor lényegében az Indexről van-e szó, azzal vágott vissza, hogy „most kettőnk között ön az egyik oldalon áll, én a másikon.” Az újságíró viszont elmagyarázta, hogy a sajtótól van, nem a másik oldaltól, Németh Szilárd azt mondta:

„Ja, értem. Hát így könnyű bujkálni, hogy »Én a sajtó vagyok«. Hát az a helyzet, hogy amit mond, az nem azt jelenti, hogy ön a sajtótól van, hanem azt jelenti, hogy ön azért kapott valami megbízást, és azt most végre kell hajtani.”

Hír TV munkatársába már a kérdésfeltevéskor belekötött Németh Szilárd. Az újságíró azt firtatta, van-e a Fideszben olyan utasítás, hogy a nem kormányhű sajtóval hogyan kell bánni ősztől, de a politikus meg sem várta, hogy befejezze:

„Nyugodtan olvassa fel, amit leírtak magának.”

A Hír TV munkatársa jelezte, hogy ő írta a kérdést, mire Németh Szilárd azt mondta, hogy nagy valószínűséggel lediktálták neki. Végül a kérdésre, hogy van-e olyan utasítás, hogy aki kellemetlen dolgokat ír a kormánynak, azt lejárassák-e, azt válaszolta: „Nincs.”

A sajtótájékoztató után egyébként a kormányközeli PestiSrácok.hu stábja arról kérdezte az Index újságíróját, hogy mennyire érzi magát az Index a Simicska-birodalom részeként független sajtóorgánumnak, az újságíró szerint a portál a legfontosabb feladatot ellátó médium volt az elmúlt években, ami nem az ellenzék szekerét tolja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.