Nem csak a Tiesto-koncert alatt csaptak le a Sound enyveskezűi

Vasárnap hajnalban öt külföldit állítottak elő a siófoki rendőrkapitányságra.

MN
2017. 07. 10. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki Tiesto-koncert után is számos rablás színhelye volt a Balaton Sound fesztivál – derült ki a 24.hu és a 444 cikkéből. Ismeretes: a világhírű lemezlovas bulija alatt fújtak le többeket paprikasprayjel, hogy aztán letépjék az ékszereiket, és több százezer forintnyi zsákmánnyal távozzanak.

A gyanúsítottak azonosítása megtörtént, az In-Kal emberei a KSHMR koncertje alatt kapták el a paprikasprayes elkövetőket. Ezután vasárnap hajnalban újabb öt külföldit állítottak elő a siófoki rendőrkapitányságra. Egy olasz állampolgárt lopással, négy belgát pedig több sértett sérelmére elkövetett lopás kísérletével és elkövetésével gyanúsítottak meg.

 

A 444 egy olvasója viszont elmondta, szombaton neki is letépték a nyakából a nyakláncot, a rendőrségen pedig ő kívánt negyedikként feljelentést tenni. A levélírót a biztonságiak arról tájékoztatták, hogy másokkal is csináltak hasonlót a fesztivál alatt. A 444 olvasója, Tibor beszélt más károsultakkal is a rendőrségen: volt, aki azt mondta, őt éjféltájban rabolták ki négyen-öten a Jäger-arénánál. Az olasz férfit az olvasó elmondása szerint akkor kapták el, amikor dulakodott egy másik fesztiválozóval, és ismét paprikasprayjel próbált lecsapni.

Kerestük a Balaton Sound sajtóosztályát a történtekkel, illetve a fesztiválon elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban. Vető Viktória sajtófőnöktől azt a választ kaptuk, hogy ez ügyben a rendőrség adhat tájékoztatást. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.