Nem kap több munkát a külügytől a hajtépő fotós

Szijjártó Péter szerint elfogadhatatlan, hogy egy férfi a hajánál fogva ránt földre egy nőt.

MN
2017. 07. 27. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kap több munkát a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az a fotós, aki Tusványoson a hajánál fogva rántotta le a földre az Orbán Viktort kifütyülő nőt.

„Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára” – mondta Szijjártó Péter tárcavezető a Hír TV kérdésére.

tusnádfürdői rendezvényen Orbán Viktor beszéde alatt Borbáth Áron, a csíkszeredai konzul sajtósának férje a hajánál fogva rántotta földre Ladó Andreát, aki a füttyszóval az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet. Később Borbáth a Facebookon kért bocsánatot tettéért. A fotós korábban a konzulátusnak is dolgozott, a külügynek a tusnádfürdői akciója már soknak bizonyult.

A történtekről azonban továbbra sincs egységes vélemény a Fideszen belül. A 2006-os budapesti tüntetéseken bántalmazott Révész Máriusz vállalhatatlannak tartja a fotós tettét. A politikus ugyanakkor arra számít, másokkal is hasonló történhet a jövőben, ha füttyszóval vagy más módon adnak hangot nemtetszésüknek egy-egy politikai rendezvényen.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese sem a nő fütyülését, sem az őt lerántó férfi tettét nem tartja helyesnek. „Pontosan ugyanaz az álláspontunk, amit ugyanitt, nagyjából ugyanebben a körben elmondhattam Ungváry Krisztián hasonló akciója kapcsán, hogy mind a provokációt, mind az erőszakot elítéljük” – nyilatkozta Gulyás Gergely a Hír TV-nek.

A minap Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az Echo TV műsorában arról beszélt, hogy úgy gondolja, nem történt bántalmazás, ő csak azokra a képekre emlékszik, amikor kivezetik a nőt a tömegből. Bár nem sokkal korábban a kérdésre, hogy mit gondol a Tusványoson sípolva tiltakozó nő ügyéről, azt válaszolta: az agresszivitást és a provokációt egyaránt ki kell zárni a politikából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.