Nem követett el kényszerítést a csecsen Magomed

A BRFK megszüntette a bocsánatkérő videót készítő férfival kapcsolatos nyomozást.

Unyatyinszki György
2017. 07. 05. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Komáromy Gergővel szemben elkövetett kényszerítés gyanújában indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – tudta meg a Magyar Nemzet a birtokába kerülő dokumentumokból. A Tényi István által ismeretlen tettes ellen benyújtott feljelentés értelemszerűen Magomed Daszajevre irányult.

Daszajev azzal szerzett ismertséget, hogy egy furcsa hangulatú videóban vette rá bocsánatkérésre Komáromy Gergely aktivistát, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot, amiért festékkel dobta meg a budapesti Szabadság téren álló szovjet hősi emlékművet – amiért egyébként pénzbüntetésre ítélték. A felvételt felkapta az orosz nyelvű sajtó is, amely részletesen beszámolt az emlékmű megrongálásáról.

Mint kiderült, Daszajevnek korábban konkrétabb tervei is voltak a rongálás megtorlására, erőszakkal akart elégtételt venni, de végül megelégedett a bocsánatkéréssel. Komáromy később azt mondta, maga a beszélgetés nem volt kifejezetten fenyegető, de Daszajev olyanokat mondott, hogy ő ismer egy csomó embert, aki teljesen fel van dúlva, ezért Komáromy és a családja veszélyben van.

A nyomozás megszüntetésére már számítani lehetett: mint korábban megírtuk, Daszajev nyugodtan járja Budapest utcáit, az ügyben is hetek óta nem kellett beszélnie a rendőrséggel.

Ezzel párhuzamosan a csecsen származású – jelenleg állampolgárság nélküli, hontalan – férfi a magyar titkosszolgálati szervek megfigyelése alatt is áll kapcsolatrendszere miatt, valamint továbbra is zajlik tartózkodási kártyájának engedélyeztetése, miután az csaknem három éve lejárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.