Nem lesz sztrájk az államkincstárnál

A hivatal és a szakszervezet tárgyalásos rendezésben állapodott meg.

MTI
2017. 07. 07. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói július 17-én, miután a hivatal vezetése, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Államkincstár Országos Szakmai Tanácsa tárgyalásos rendezésben állapodott meg – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

A megállapodás szerint az államkincstár vezetősége együttműködik a szakszervezettel a béren kívüli juttatások növelése és a bérrendezés céljából, ennek teljesítésére különbizottságot hoznak létre.

A közlemény szerint Dobóczky Károly, a tanács elnöke történelminek nevezte a megállapodást, mivel – mint mondta – a hivatal történetében ez az eddigi legtöbb munkavállalót érintő megállapodás az érdekképviselet és a vezetőség között.

Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke megköszönte a szakszervezetek nyitottságát a tárgyalásokra, és méltatta a hivatal alkalmazottainak munkáját – írták.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) június elején jelentette be, hogy sztrájkot hirdet július 17-re, ha nem tud megállapodni a kormánytisztviselők, az önkormányzati köztisztviselők és a közalkalmazottak béremeléséről a kormánnyal. A szervezet a Magyar Államkincstár országos, megyei és munkahelyi szakszervezeteivel együtt kezdte meg a sztrájk előkészítését.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke egy július 1-jei sajtótájékoztatón jelezte, hogy tárgyalások kezdődtek a béremelésről, és van remény a megállapodásra. Azt is mondta akkor, hogy az önkormányzati köztisztviselők több mint ötöde vállalta már a törvényes sztrájkban való részvételt, a közalkalmazotti területen pedig „a teljes vízügyi ágazat beleállt”, az érintettek 75, Budapesten 92 százaléka hajlandó részt venni a megmozdulásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.