Nemzeti konzultáció: feljelentést tett a Jobbik a köszönőlevelek miatt

Vágó Sebestyén szerint fennáll a hivatali visszaélés és a sikkasztás gyanúja.

MTI
2017. 07. 03. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vágó Sebestyén, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a múlt héten hozzájutott egy olyan dokumentumhoz, amelyet a postai hivatalvezetőknek küldtek, és e szerint a sima levélként érkező küldeményeket elsőbbségiként kell kezelniük a posta munkatársainak.

Ez felveti a hivatali visszaélés és a sikkasztás gyanúját is – tette hozzá, jelezve: különbség van a sima és az elsőbbségi levél feladási költsége között. Kérdésre válaszolva közölte, 100 ezer válaszlevél esetében több millió forinttal számolnak.

A jobbikos politikus szóvá tette a postai dolgozók túlterheltségét is, szerinte halomban állnak a kézbesítetlen levelek a budaörsi logisztikai központban, a dolgozók fizetése pedig méltánytalan, miközben szakemberhiány van a területen. Kifogásolta azt is, hogy a posta nemcsak hivatását végzi, hanem egyebek mellett befektetések, biztosítások, sorsjegyek értékesítését is.

Vágó Sebestyén a posta helyzetével kapcsolatban szándékosságot feltételezett, szerinte a kormányhoz köthető magánérdekek akarják rátenni a kezüket a közszolgáltatásra.

A politikust kérdezték a Jobbik legújabb plakátkampányának költségeiről is. Azt felelte, hamarosan nyilvánosságra hozzák azokat az adatokat, amelyek nem sértenek üzleti titkot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.