Nincs kihagyott helyzet: Orbán drukkertársa építi a paksi stadiont is

A Felcsútra Puskás-szobrot is adományozó vállalkozó lett a befutó.

MN
2017. 07. 17. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmilliárd forintos közbeszerzést nyert Végh Gábor cége, a Pharos 95 Kft. – derül ki a hétfőn megjelent közbeszerzési értesítőből.

A stadionépítésben verhetetlennek mondható Pharos a Nemzeti Stadionépítési Program keretében lebontja Paks régi stadionját, és egy 4500 férőhelyes, UEFA III. kategóriájú fociarénát épít helyette – erre összesen 180 napjuk van, a munkaterület átadásától számítva.

A dunavarsányi bejegyzésű kft. hasít a hasonló tendereken: ők nyerték el a békéscsabai stadion lelátóépítésére kiírt, 930 milliós pályázatát, és közel 4 milliárd forintból ők építenek új utánpótláscentrumot Kispesten is.

A cég tulajdonosa régóta jó kapcsolatot ápol Orbán Viktorral, Végh Gábor 2012-ben például a miniszterelnökkel együtt, VIP-páholyból követhette a Videoton–Debrecen meccset.

Az is bizalmi viszonyra utal, hogy a felcsúti telephellyel is rendelkező Pharaos 95 építette a taotámogatásból, 3,8 milliárd forintért felhúzott és 2014 áprilisában átadott Pancho Aréna pályáját is. Végh később egy Puskás-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának, olvasható az Átlátszó összefoglaló anyagában.

A Pharos 95 egyben résztulajdonos a ZTE FC-ben, ahol a vállalkozó felesége, a dohányboltokat birtokoló Végh-Kajtár Erika is tulajdonosként szerepel – a fociklubban pedig Végh Gábor ügyvezetői szerepet tölt be az Opten adatai szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.