Nyomoznak a fideszes elnök ellen

Fehérvári Tamást a dombóvári polgármester jelentette fel az uniós területfejlesztési források elosztása miatt.

MN
2017. 07. 16. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a Baranya Megyei Főügyészség a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes elnöke után – írja a Pécsistop.hu.

Fehérvári Tamást a dombóvári polgármester jelentette fel az európai uniós területfejlesztési források elosztása miatt. Az ellenzéki városvezető a régióban elsőként emelte fel szavát az uniós pénzekről tartott átláthatatlan és sok esetben összeférhetetlen szavazások ellen.

Dombóvár ezután hiába pályázott területfejlesztési forrásokra, mert az összességében milliárdos pályázati kiírásokat a polgármester szerint úgy változtatták meg, hogy az csak Dombóvárnak legyen hátrányos.

„A város érdeke azt kívánja, hogy a büntetőeljárást végigvigyük” – hangsúlyozta Szabó Lóránd dombóvári polgármester a portálnak, hozzátéve, ha az ügyészséggel nem megy, akkor pótmagánváddal. Mint mondta, annál nagyobb bűnt, mint merő politikai bosszúból megváltoztatni a kiírást úgy, hogy az városi szinten csak Dombóvárnak okozzon hátrányt, városvezetőként nem tud elképzelni.

Szabó Lóránd szerint ha a kormánypárti többségű közgyűlés fideszes elnökének megállapítják a jogi felelősségét, akkor akár százmilliós kártérítést kérhetnek a megyei önkormányzattól.

A Pécsistop.hu megjegyzi, Fehérvárit nem először vették elő büntetőügyben a baranyai hatóságok. Legutóbb a megyei rendőr-főkapitányság nyomozott egy ügyben, amelyben a fideszes politikus is érintett volt. Egészen addig, amíg a feljelentést tévő biztonsági őr vissza nem vonta korábbi vallomását, ekkor azonban Fehérvári kihallgatása okafogyottá vált. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.