Olajtartályok gyulladtak ki a Békés megyei Ecsegfalván

A katasztrófavédelem szerint eddig nem került káros anyag a levegőbe.

MTI
2017. 07. 23. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy kétszáz darab, újrahasznosításra váró, fáradt olajat tartalmazó tartály gyulladt ki vasárnap délután a Békés megyei Ecsegfalva külterületén, egy ipari telephelyen. A tűz lakott területet nem veszélyeztet – mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI–nek.

A lángok megfékezésén, a tűz lokalizálásán több városból érkezett tűzoltók dolgoznak. A Szeghalomról, Szolnokról, Püspökladányból, Békésről, Békéscsabáról, Mezőtúrról, Karcagról, Hajdúszoboszlóról és Kisújszállásról érkezett tűzoltók a tűz oltása mellett jelenleg földsáncokat ásnak, azon dolgoznak, hogy a közelben lévő épületet és munkagépeket ne érjék el a lángok.

A telephelyre a katasztrófavédelmi mobil labor megérkezett, amely azt méri, került-e káros anyag a levegőbe. A katasztrófavédelem szerint egyelőre nincs veszély, a helyszínt lezárták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.