Orbán: Az NGO-k nem is civil szervezetek

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában is Soros Györgyről és az ő betelepítési terveiről beszélt.

MN
2017. 07. 07. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, és helyes, ha a magyarok tudnak erről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a jelenleg zajló kormányzati plakátkampányról szólva pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A Soros György fényképével megjelenő plakátokat sokan támadták, csütörtökön pedig a Mazsihisz elnöke nyílt levélben kérte a miniszterelnököt, hogy vonják vissza a kampányt, mert az alkalmas antiszemita indulatok keltésére.

A kormányfő szerint Soros terve az, hogy évente egymillió migránst hozzanak be Európába, a második pont pedig állítólag az, hogy a tervezett európai menekültügyi hatóság elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, vagyis „nem mi döntenénk el, kit fogadunk be”. A tervezett kvótarendszer, vagyis a menekültek szétosztása a tagállamok közt egy újabb meghívólevél lehet az afrikaiaknak – jelentette ki a kormányfő.

Orbán szerint mindenki tudja, hogy bevándorlásügyben Magyarországnak van igaza, ez ma már közhely Európában, és állítólag négyszemközt ezt szinte minden miniszterelnök el is ismeri. Csakhogy Európát nem az emberek, hanem a közvélemény alakítói irányítják – fogalmazott a kormányfő –, akik ideológiailag, pénzügyi érdekeiket tekintve a liberalizmushoz kötődnek, és a saját országaik ellenében döntenek. Az egyetlen megoldás a válságra szerinte az, ha Líbiában állítják meg a menekülteket.

A törvénymódosítással megbélyegzett, külföldi támogatást kapó civil szervezetekről Orbán azt mondta: azok nem igazi civil szervezetek, hanem NGO-k (a angol rövidítés feloldása: non-governmental organization, vagyis nem kormányzati szervezet). Orbán szerint a civil szó esetükben megtévesztő, hiszen „az egész világ látja, hogy van egy pénzügyi központ, egy milliárdos, aki mindenkit támogat, aki a terve megvalósítását segíti”.

A V4 országai és az Egyesült Államok álláspontja a menekültkérdésben megegyezik – mondta Orbán, aki minden téren jónak látja a magyar–amerikai együttműködést. A kormányfő szerint kétségkívül van rivalizálás az orosz és az amerikai gázszállítási tervek között, de szerinte helyes, ha versenyeznek a magyarok pénzéért. Az osztrák kancellár csütörtökön nyilvánosságra került szavaira pedig azt mondta: ne reménykedjen Ausztria, hogy meg tudja bontani a V4 egységét, erős a visegrádi országok szövetsége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.