Orbán szólt Dzsudzsáknak, hogy itthon kellene már fociznia, nem az araboknál

A miniszterelnök atyaian elbeszélgetett a focistával, majd bemutatta az egyiptomi elnöknek.

MN
2017. 07. 03. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már haza jöhetne, nem tudom, mit keres az araboknál, volt ott eleget – ezt javasolta Orbán Viktor Dzsudzsák Balázsnak, mikor összefutottak a mai magyar–egyiptomi üzleti fórumon –derült ki a miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videóból.

A felvétel tanúsága szerint a kormányfő kedélyesen elcsevegett a focistával. Először kölcsönösen egymás hogyléte iránt érdeklődtek, majd Orbán azzal próbálta hazacsábítani a jelenleg idegenben játszó Dzsudzsákot, hogy „mi is szeretjük a jó futballt, de ahhoz kellenek jó futballisták”. Erre Dzsudzsák – valószínűleg Csányi Sándorra, az MLSZ elnökére gondolva – csak annyit mondott: „elnök úrnak bármikor jövök”.

Később Orbán még az egyiptomi elnöknek, Abdel-Fattáh esz-Szíszinek is bemutatta a magyar válogatott kapitányaként Dzsudzsákot, akit úgy konferált fel a külföldi vezetőnek: „nagyon komoly ember”.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.