Polgárháborús pszichózis – Kövér tovább riogat

A házelnök szerint ősszel forró időkre kell készülni a magyarországi ellenzék és Sorosék összefogása miatt.

MN
2017. 07. 05. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt – jelentette ki Kövér László az MTI tudósítása szerint a Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.

Az Országgyűlés elnöke, aki kérdésekre válaszolva a világpolitika elmúlt egy évét értékelte, illetve a jövő évi választásokat megelőző időszak várható eseményeiről beszélt, utóbbiról azt mondta: idén ősszel „forró időkre kell készülni” a magyarországi ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek összefogása miatt.

„Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis” – jósolta Kövér László, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a „piszkos munkát” a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el.

Nem sok újat tudott elmondani Kövér László az „őszi forró időkről”, mert szerdai jóslatát a kormányzati forrásokból jól értesült Magyar Idők már június elején megírta. A kormánypárti lap akkor arról cikkezett, hogy az állami intézmények, ingatlanok, épületek elfoglalására készül ősszel a „Soros-hálózat”, amelynek célja, hogy zavart keltsen, és destabilizálja az országot. A Magyar Idők szerint „Soros György kottájából játszó ellenzéki csoportok” azért folyamodnak ehhez a módszerhez, mert „a kormányellenes tüntetésekkel nem sikerült megbontani a Fidesz–KDNP támogatóinak egységét”.

Sőt a rendbontással való riogatás már áprilisban terítéken volt a Fideszben. Egy magas rangú, névtelenséget kérő fideszes a politikai indulatok erősödését jósolta lapunknak. Nem zárta ki, hogy őszre a tüntetések erőszakossá válnak, és utcai zavargásokat sem tart elképzelhetetlennek.

A Fideszben szerinte tehát többen arra számítanak, a kormányellenes demonstrációk résztvevői szándékosan akarják majd kiprovokálni, hogy az esti híradókban tüntetőket oszlató, gumibottal ütlegelő civileket mutassanak, mint 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárgását követően. A fideszes politikus szerint „ezzel az lehet a szervezők célja, hogy ismét egy általános rossz hangulatot keltsenek az országban”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.