Rendőri biztosítás mellett tépkedte a Soros-plakátokat az Együtt

Vajda Zoltán és társai demonstrációként jelentették be az akciót, de azért igazoltatták őket.

MN
2017. 07. 09. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség által biztosított demonstráció keretében tépte le a kormány Soros György-ellenes plakátjait az Együtt két tucat aktivistája a főváros 16. kerületében. A Hír TV beszámolója szerint a nagytakarításnak nevezett akciót véleménynyilvánító demonstrációként, 72 órával korábban bejelentették, a rendőrség pedig tudomásul vette. Az egyenruhások biztosították, de igazoltatták is a plakátrongálókat.

Vajda Zoltán, a párt önkormányzati képviselője azt mondta: a plakátok hazudnak, félrevezetőek, és adófizetői pénzből uszítanak, ezért kell azokat eltávolítani. Amit csináltak, szerinte nem rongálás, mivel a plakát keretét nem sértik meg, de ha a plakáttulajdonos állam pert indít ellenük, vállalják a következményeket. „Nem minősül rongálásnak, nincsen társadalmi veszélyessége” – nyilatkozta Vajda Zoltán önkormányzati képviselő.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be róla, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség egy másik, 2015-ös ügyben felülbírálta a járási ügyészséget, és szembement az elsőfokú ítélettel is, amikor maga indítványozta két, első fokon már elmarasztalt plakátrongáló felmentését. A főügyészség az Alkotmánybírság egy korábbi határozatára hivatkozik, amely szerint a közügyek vitatása és a véleménynyilvánítás szabadsága előrébb való, és az ezt korlátozó büntetőjogi tényállásokat megszorítóan kell értelmezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.