Római luxusszállodában pihentek Rogánék

Ebédeltek, de valószínűleg meg is szálltak az ötcsillagos szállodában, ahol a legolcsóbb szoba napidíja 230 ezer forintnál kezdődik.

MN
2017. 07. 02. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Róma belvárosában, egy ötcsillagos luxusszálloda éttermében látták a Rogán házaspárt: a miniszter és helikopteres cégéről ismert felesége két ember társaságában ebédelt.

Az Index információi szerint nemcsak ettek, de meg is szálltak a luxuspihenőhelyen, ahol nyári szezonban a legolcsóbb szoba két fő számára 230 ezer forinttól kezdődik, a határ pedig a csillagos ég: van olyan lakosztály, amely 8000 euró, azaz 2,5 millió forint egy éjszakára. 

A portál arra is figyelmeztet, hogy Rogánék éppen utolsó tartalékaikat élhetik fel ezzel a kiruccanással – ha éppen nem barterezve utaztak Rómába. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalnak legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint ugyanis 446 153 forint megtakarítása van takarékbetétben, emellett pedig tetemes tartozásai vannak: 27,7 millió forinttal tartozik egy banknak, és 18,2 millió forinttal egy magánszemélynek.

Felesége, Rogán-Gaál Cecília ennél valamivel jobban állhat: tavaly szállt be a lakodalmas helikopterezésüket intéző Nakama and Partnersbe, amelyben nemrég többségi tulajdonos lett.

Azt nem lehet tudni, pontosan mivel foglalkozik a Rogánnéhez került vállalkozás. A Magyar Nemzet korábban kereste erre vonatkozó kérdéseivel a társaságot, de válaszokat nem kaptunk. Úgy tudjuk, az eredeti elképzelések szerint hazai hírességek Facebook-oldalára akartak hirdetéseket szervezni; később az is felmerült, hogy a Magyarország szépe versenyen legjobban szereplő lányokat foglalkoztatják. Hogy végül melyik üzlet indult be, nem egyértelmű, de mindenképp érdekes, hogy a cég továbbra sem túl aktív a világhálón: honlapja és Facebook-profilja sincs.

Mindenesetre az a valami, amit csinálnak, elég jól jövedelmez, tavaly ugyanis – amint erről korábban már beszámoltunk – annak ellenére sikerült 51 milliós árbevételt és 7,7 milliós adózott profitot összehozni, hogy a társaság az érdemi működést állítólag csak 2016 májusában kezdte meg. A beszámolót elfogadó idei áprilisi közgyűlésen egyébként még nem vetődött föl, hogy átalakítják a tulajdonosi viszonyokat.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.