Sándor Mária: Valóban öngyilkos akartam lenni

Úgy érzi, a béremelés elhallgattatta kollégáit.

MN
2017. 07. 26. 5:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért tűnt el, mert elérte, amiért elkezdte akcióját, ugyanakkor úgy érzi, hogy ezt nem könyvelheti el sikerként, a béremelés ugyanis elhallgattatta a kollégáit – mondta Sándor Mária az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Úgy fogalmazott: szájbefogásra volt elég a fizetésemelés, miközben a nővérek továbbra sem tudják becsülettel ellátni a munkájukat, mert túl vannak terhelve. Szerinte hiányzik az utánképzés, és nem született meg az az életpályamodell, amely a nővéreket a pályára vonzaná.

Sándor Mária szerint a kamara felelőssége is nagy a kialakult helyzetben, mert bár jogosultsága lenne a szervezetnek, nem tesz semmit. Úgy látja, a médiában sokszor tényleg túlzó hírek jelennek meg, ami csorbítja a szakma becsületét, pedig nem az itthon maradt dolgozók tehetnek a kialakult helyzetről. Könnyű a nővérek munkája felett ítélkezni, de nem szabad elfelejteni, hogy ők azok, akik az emberhiány miatt szélmalomharcot vívva küzdenek – jelentette ki.

Sándor Mária könnyeivel küszködve árulta el, hogy valóban volt öngyilkossági kísérlete. A beszélgetés végén leszögezte: fekete ruhás nővérként nem tér már vissza a köztudatba, de a szakmájáért a jövőben is ki fog állni, a politikát azonban határozottan kerüli.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenes 116-123-as vagy 06-80-820-111-es telefonszámot!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.