Se fogászat, se védőnői szolgálat nincs Tiszasason az Emmi miatt

Fél éve vár a település a minisztérium engedélyére.

MN
2017. 07. 16. 10:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December óta várják a minisztérium engedélyét Tiszasason, hogy a településen fogászat és védőnői szolgálat legyen. A fogászati kezelésért Tiszakürtre kell utazniuk a lakosoknak. Ám hiába van közel a település a helyközi járatokkal, akár fél napig is tart az út a menetrend és az átszállások miatt  – számolt be a Hír TV.

A riport szerint az önkormányzat saját körzetet szeretne, amelyhez a feltételek is adottak, azonban fél éve várják hiába a szakhatóság engedélyét. Gyói Gábor polgármester szerint a tiszaugi fogorvosi rendelőintézet alkalmas lenne közegészségügyi szempontból, és talán a tiszaugiak is hozzájárulnának, hogy néhány órát a sasiakat fogadják. A település vezetője azt mondta: orvost már találtak a feladatra, jelenleg csak arra várnak, hogy a megfelelő engedélyeket megkapják az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

A tárca engedélyét várják a hiányzó védőnői szolgálat betöltéséhez is. Az önkormányzat a szomszédos Szelevénnyel közös védőnői körzetben látja a megoldást, de a hatósági határozat megérkezéséig nem tehetnek semmit, a lakosok pedig aggódnak.

Az alacsony fizetések mellett egyébként a megnövekedett adminisztrációs terhek miatt is nehéz az üres védőnői állásokra jelentkezőt találni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.