Soros: A plakátok az antiszemitizmust erősítik

A magyar származású üzletember közleményében megköszönte, hogy az emberek letépik a plakátokat.

MN
2017. 07. 11. 20:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György úgy véli, hogy az arcképét használó plakátkampánnyal a magyar kormány az antiszemitizmust erősíti. Soros először szólalt meg ebben az ügyben – írja a BBC a magyar származású üzletember közleményére hivatkozva.

A lap azt írja, hogy sok magyarországi zsidó fél attól, hogy az 5,7 milliárd forintos kampány bújtatottan antiszemita, még ha ezt a kormány tagadja is. Soros közleményében azt írta: „Szomorú vagyok, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a szándékosan félrevezető kampánya részeként.” Soros köszönetet mondott azoknak, akik letépkedik az őt ábrázoló plakátokat, és örül, hogy a magyaroszági zsidó közösség vezetősége kiállt a kampány ellen.

„Európa legsötétebb óráit idézi” a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain – mondta kedden a Reuters hírügynökségnek, Michael Vachon, a magyar üzletember szóvivője.

Visszavonatná a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Soros György magyar származású üzletember budapesti díszpolgári címét, ezért még rendkívüli közgyűlést is összehívatnának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.