Soros szóvivője: „Európa legsötétebb óráit” idézi a plakátkampány

Michael Vachon szerint a plakátkampány elferdíti a magyar származású milliárdos migrációról vallott nézeteit.

MN
2017. 07. 11. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Európa legsötétebb óráit idézi” a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain – állította Michael Vachon, a magyar üzletember szóvivője kedden a Reuters hírügynökségnek e-mailben eljuttatott közleményében. „A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes” – tette hozzá. Szerinte a plakátkampány elferdíti a milliárdos migrációról vallott nézeteit.

Korábban Orbán Viktor közölte: „Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja”.

Michael Vachon ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az állítás, mely szerint Soros migránsok millióit telepítené Európába, „fantázia” műve. „Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében” – tette hozzá.

A 444 azt írja, mindezt ismerőseinek és munkatársainak levélben küldte el Soros György, és ennek a „Darkness Falls”, azaz „Leszálló sötétség” címet adta. A portál szerint a levél „George Soros” feladótól érkezett, de Michael Vachon írta alá.

A „kedves barátaim és kollégáim” megszólítású levél azzal kezdődik, hogy megkéri a címzetteket, segítsenek hírét vinni annak, ami „Magyarországon, az Európai Unió szívében” történik. A levél szerint a kampánynak egyértelműen antiszemita felhangja van, amin sok zsidó és nem zsidó magyar is felháborodott.

A „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” felkiáltású kampány többeket arra sarkallt, hogy igen kemény szavakkal adjanak hangot véleményüknek. Török Gábor politológus például egy Facebook-bejegyzésben utalt arra, hogy Orwell regénye, az 1984 jut eszébe a kormány legújabb plakátkampányáról. Ott egy bizonyos Goldstein volt „a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört ”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.