Százmillióért dolgozott a Paksi Atomerőműben egy helyettes államtitkár cége

A Kozmann György résztulajdonában álló cég 23-szor szerződött két állami vállalattal.

Lőrincz Tamás
2017. 07. 19. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kozmann György 2016 januárjában szerzett 50 százalékos tulajdonrészt a Vergotek nevű cégben, majd a  vállalat rendszeres beszállítója lett az MVM százszázalékos tulajdonában álló cégeknek, az MVM OVIT-nak és az MVM ERBE-nek – írta a Direkt36. Az együttműködést a két cég is megerősítette. Az MVM cégei 2016 áprilisa és 2017 februárja között összesen 177 millió forintért szerződtek a Vergotekkel, amely a megbízások keretében alapvetően karbantartási és szerelési munkákat végzett a Paksi Atomerőműben. Ezekből a megrendelésekből 106 millió forint értékű esett arra az időszakra, amikor Kozmann helyettes államtitkár volt.

Kozmann cége azonban ennél a 177 milliónál is jelentősebb állami kötődésű bevételre tett szert. A Paksi Atomerőmű Zrt. ugyanis a Direkt36-tal azt közölte, hogy a Vergotek ugyan közvetlenül nem végzett munkákat az Atomerőmű számára, de az MVM leányvállalatain kívül más szerződéses partnereinek is dolgoztak alvállalkozóként. Ezek jellemzően nagyipari szolgáltatásokat nyújtó, évtizedek óta működő magáncégek, amelyek nem válaszoltak arra, hogy mennyi pénzért és milyen munkával bízták meg a Vergoteket.

Kozmann György az ügyben nem kívánt nyilatkozni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.