Szinte hihetetlen, de megdőlt a hidegrekord

Azonban szerdára már négy megyére is figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség veszélye miatt.

MN
2017. 07. 18. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn megdőlt a minimum-hőmérséklet országos rekordja: a Nógrád megyei Zabaron hajnalban 5,5 fokig csökkent a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A korábbi rekord 5,6 fok volt, amelyet 1996-ban mértünk Szécsényben.

Ugyanakkor az előrejelzés szerint a héten erősödik a nappali felmelegedés, szerdára négy megyére (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Győr-Moson-Sopron) elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség veszélye miatt. A napi középhőmérséklet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön már több helyen 25 fok körül alakulhat.

Szerdán egyébként többnyire derült vagy kissé felhős idő várható, csak északkeleten lehetnek időnként felhősebb területek. Csapadék nem valószínű, és gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A késő esti 20 és 25 fokról a hajnali órákra 12 és 17 fokig hűl le a levegő, de a magasabban fekvő tájakon melegebb is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.