Tarlós nem adott volna díszpolgári címet Soros Györgynek

Közleményben figyelmeztetett Budapest főpolgármestere a visszavonással járó kockázatokra.

MN
2017. 07. 13. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István főpolgármester nem adott volna díszpolgári címet Soros Györgynek 2002-ben, de attól tart, ha elkezdenek „belefeledkezni a visszavonásokba, az olyan indulatspirált indíthat be, aminek aztán előbb-utóbb elkerülhetetlen méltánytalanságok is a következményeivé válhatnak” – írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

Kedden az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szólította fel a Fővárosi Közgyűlést Soros György díszpolgári címének visszavonására, miután a sajtóban napvilágot látott, hogy Soros György 2002 óta Budapest díszpolgára.

Nacsa Lőrinc, a szervezet elnöke azt írta, a balliberális oldal akkor Demszky Gábor vezetésével „emelte piedesztálra” a pénzügyi spekulánst, ma Botka László szolgálja hűségesen. Arra kérték a Fővárosi Közgyűlést, hogy még most a nyáron, rendkívüli közgyűlés keretében vonja vissza Soros György díszpolgári címét, vagy tegye semmissé az azt megítélő határozatot.

Szerdán a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt is közleményben állt ki az üzletember mellett, és azt írták: Soros György jogosan kapta az elismerést, és kiérdemelte azt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.