Tizennyolc hét alatt képeznek programozókat

Nem kíméli az IT-szektort a munkaerőhiány.

MN
2017. 07. 22. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július elején befejeződött a Reaktorlabs első intenzív szoftverfejlesztői tanfolyama: a 18 hetes kurzust 10 hallgató végezte el, a végzett diákok fele már a tanfolyam végét követő héten elhelyezkedett – írja közleményben a Reaktorlabs, hozzátéve, Magyarországon napjainkban több ágazat is munkaerőhiánnyal küzd, és ez nem kíméli az IT-szektort sem.

Hájer Ádám ügyvezető közölte: a képzésen végzetteknek állásgaranciát adnak, a partnercégeknél helyezkedhetnek el a végzett hallgatók. Kiemelte, hogy sok tehetség van Magyarországon, akinek nincs meg a lehetősége arra, hogy hónapokig finanszírozza a képzést, ezért elindítottak egy programot hátrányos helyzetű fiatalok számára. Az átképzést bármilyen szakmai háttérrel el lehet végezni – jelentette ki.

A következő hasonló képzés 20 fővel szeptember 4-én indul. Sok jelentkező van, így a pozíciók fele már elkelt. „Ez ugyanúgy egy 18 hetes intenzív tanfolyam lesz, hétköznapokon reggel 9-től este 6-ig, mint az előző kurzusunk” – mondja az ügyvezető, hozzátéve, hogy a programozási ismeretek mellett egy pszichológus coachként heti háromszor foglalkozik a hallgatókkal. Ezeken a foglalkozásokon a különböző soft skilleket fejlesztik – úgy mint a prezentációs készségek, kommunikáció, illetve a hatékony csapatmunka –, amelyek segítségével jobban lehet boldogulni a piacon.

Az átképzést bármilyen szakmai háttérrel el lehet végezni, amit Hájer Ádám szerint az előző tanfolyam is bizonyít: „Gyakran mondják nekünk, hogy nem voltak erősek matematikából és nincs semmilyen programozói előéletük. Erre azt szoktuk mondani, hogy inkább a problémamegoldó képességek és a motiváció a fontos. Ha ezek megvannak, akkor szakmai előélettől függetlenül bárki el tudja végezni a képzésünket, majd el tud helyezkedni. A korábbi tévhitekkel ellentétben ma már nem csak a matekzseni lesz programozó. Kifejezetten jót tesz az IT-nek, ha más gondolkodású emberek lépnek be, mert új megoldásokat hozhatnak. Éppen ezért a cégek is keresik az ilyen átképzett szakembereket.” 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.