Tízsukorónyi ingatlanpanama Budapesten – Tízmilliárdos hűtlen kezelés?

Az LMP feljelentést fontolgat az ügyben.

MN
2017. 07. 13. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP szerint a sukorói ügynél tízszer nagyobb, 10 milliárd forintos hűtlen kezelést felvető „ingatlanpanama” történt Budapesten, a IX. kerületben – közölte Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke az MTI tudósítása szerint csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A beszámoló alapján a politikus elmondta, egy, a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél fekvő 15 hektáros területről van szó, amelyet a sukorói ingatlancsere ügyéhez hasonlóan miniszteri határozat alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vásárolt meg, de míg a sukorói ügyben 1 milliárd forintos kárról lehetett beszélni, addig itt 10 milliárd forint veszteség érhette az államot.

Hadházy közölte, a vagyonkezelő 2012-ben egy félhektáros területet 60 ezer forintos négyzetméteráron vásárolt meg, majd a 2014-ben 16,5 milliárd forintért vette meg a maradék területet birtokló céget, ami 120 ezer forintos négyzetméterenkénti árat jelent.

Az állami hírügynökség szerint az LMP társelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a megvásárolt kft. a mérlegadatok szerint ugyanakkor csak 6 milliárdos ingatlanvagyonról számolt be, vagyis legalább 10 milliárd forintos hűtlen kezelésről lehet szó. Közölte: az LMP jogászai szerint indokolt, hogy feljelentést tegyenek az ügyben.

Ismertetése szerint a kormány határozata szerint ezen a területen atlétikai stadiont akarnak építeni, ellentétben a korábbi tervekkel, amelyek lakások és irodák építéséről szóltak. Úgy vélte: ha a kormánynak szüksége volt erre a területre, akkor ezt jóval olcsóbban is megvásárolhatta volna.

– Ez az „ingatlanbiznisz” is azt bizonyítja, hogy a Fidesznek semmi sem drága, aktuális érdekeik szerint képesek mindent felforgatni – idézte az MTI Jancsó Andrea Katalint, az LMP IX. kerületi önkormányzati képviselőjét, aki személyesen perelte ki az ügylettel kapcsolatos iratokat a vagyonkezelőtől.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.