Több mint 200 millióval drágult a Hajós Alfréd uszoda felújítása

Előre nem látható ok miatt ugrott meg az ár, ami miatt szerződést is kellett módosítani.

MN
2017. 07. 10. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét drágult a Hajós Alfréd és a Széchy Tamás Uszoda vizes vébé alkalmából tervezett felújítása.

A hétfői Közbeszerzési Értesítőből derül ki, hogy módosult az erre kiírt szerződés: az Épkar Zrt. a korábban tervezett, 2,53 milliárdos költségvetésű felújítás helyett összesen 2,8 milliárd forintért állítja helyre az épületet – vagyis 270 millió forinttal kerül többe a felújítás.

A kivitelező az ütemezés változásával és az épület előre nem látható műszaki állapotával indokolta a drágulást. A munkálatok februárban kezdődtek, a Magyar Építők ekkor még 1,68 milliárdos büdzséről írt.

Nem ez az egyetlen változás a Hajós Alfréd uszodával kapcsolatban: a komplexum egy ideig a vébé után sem lesz elérhető a közemberek által, július 3-án – a fürdési szezon közepén – bezártak, és a közleményük szerint csak szeptember elsején nyitnak ki újra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.