Több mint hatszázezer lőszert vesz a NAV

A töltényeket éles bevetéseken és a gyakorlatozások során is használhatják.

MN
2017. 07. 17. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatszázezer lőszerre írt ki közbeszerzési eljárást a múlt hét végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írja a Magyar Idők.

A NAV pénteken tette közzé felhívását összesen 611 200 töltény megvásárlása ügyében. Az érdeklődő vállalkozások akkor nyerhetik el a megbízást, ha megfelelnek a védelmi és biztonsági beszerzésekről szóló hazai jogszabály feltételeinek. Referenciaként fel kell mutatniuk az elmúlt három évből két olyan üzletet, amikor minimum harmincmillió forint értékben szállítottak lőszert valamely megrendelőnek a jogi előírásokat betartva és az adott szerződés pontjainak is maradéktalanul megfelelve.

A felhívásból kiderül, hogy a NAV a kötelékébe tartozó fegyveres egységek alapvető felszereléseit pótolja a közbeszerzéssel megvásárolandó több mint hatszázezer lőszerrel.

A Magyar Idők szerint ez a mennyiség a hatóság fegyvereseit egy évre láthatja el lőszerrel. A töltényeket felhasználhatják éles bevetéseken, de a gyakorlatozások és az oktatások során is bőven fogyhat a lövedékekből – teszi hozzá a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.