Több százmilliós közbeszerzést nyert Matolcsy fiának bútorgyára

Közbeszerzésen nyerni nem ajándék, vélte Matolcsy fia, aki elkerülni sem tudja a nyertes pályázatokat.

MN
2017. 07. 07. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után nyeri a közbeszerzéseket Matolcsy Ádám bútorgyára: az európai közbeszerzési értesítőben jelent meg, hogy a jegybankelnök fiához tartozó Balaton Bútor és egy kisebb cég, a G-Green Furniture Kft. nyerte meg az Országos Bírósági Hivatal antik bútorok restaurálására kiírt pályázatát.

A 351 millió forint összértékű tendert a 444.hu vette észre. A pályázat nyertesei 2263 darab bútor beszerzésére, több kisebb-nagyobb dolog és összesen vagy százötven történeti vagy stílbútor restaurálására vagy utángyártására kaptak megbízást, amit az Egri Törvényszék és a Heves Megyei Főügyészség részére kell teljesíteniük.

A Balaton Bútor az a bútorgyár, amit Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám vett meg 2015 végén a Fotextől, egy olyan hitelből, amit nagybátyja, Szemerey Tamás Növekedési Hitel Bankja folyósított, a forrás pedig a Matolcsy György által indított kedvezményes vállalkozási hitelprogramból származott. Azóta megvette az Origót is.

Matolcsy Ádám egyébként nemrég a Figyelőben beszélt arról, hogy közbeszerzési sikereit a neki ártani kívánók politikai vagy családi kapcsolatainak tulajdonítják, pedig egy közbeszerzést elnyerni minden, csak nem ajándék.

Matolcsy Ádám bútorcége ettől függetlenül nyert pár közbeszerzést az utóbbi időben: több kft.-vel együtt pályázva közel 237 millió forint értékben nyertek megbízásokat a Gödöllői Járásbíróság, a Vas Megyei Kormányhivatal, a Nyíregyházi Törvényszék, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Csolnoky Ferenc Kórház pályázatain.

Nem kispályás azonban a G-Green Furniture mögött álló kör sem: mint lapunk észrevette, a cégben tulajdonos az A-SET Kft., aminek tulajdonosa és ügyvezetője Nagy Alajos ismert Fejér megyei nagyvállalkozó, a Garzon vállalatcsoport vezetője.

A (korábban szintén Nagy Alajos vezette) Garzon Bútor Kft. pedig a Napi.hu cikke szerint már az Országgyűlés Hivatalának is szállított már le bútorokat közel 1,7 milliárd forintos értékben, egy gigantikus közbeszerzés során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.