Többmilliárdos hiánya van Pécsnek, a MÁK segítségét kérte a polgármester

Páva Zsolt szerint év végére rendeződhet a helyzet.

MN
2017. 07. 11. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötmilliárd forint a pécsi önkormányzat hiánya, a városi cégekét számítva pedig még a 9 milliárdot is meghaladja – mondta Páva Zsolt polgármester a Szabadpécs.hu-nak. Véleménye szerint az év végére rendeződhet a helyzet, annak is köszönhetően, amilyen döntéseket már meghozott a testület (például a repteret is felvették az értékesíteni kívánt ingatlanok listájára).

Hozzátette: a Magyar Államkincstár (MÁK) segítségét kérte annak érdekében, hogy ez a „pécsi helyzet” megoldódjék, és egy objektív, tőlük független szakvélemény szülessen. Páva Zsolt szerint nem zárható ki, hogy ha olyan rendszerhibákra bukkannak, ami általános, így a pécsi helyzettől független, akkor akár a szabályozási oldalnak is tesznek majd javaslatokat. Egyben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint revizorok munkálkodnának a városházán.

A polgármester közölte: Péccsel kapcsolatban többen csődöt vizionálnak, de ez fogalmilag képtelenség, mert a stabilitási törvény az önkormányzatok esetében kizárja az éven túlnyúló ügyeket, csőd ilyen szempontból nem is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.