Tovább nyomoznak a Teréz körúti robbantás ügyében

Az ügyészség azt fontolgatja, hogy terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítja P. Lászlót.

MN
2017. 07. 21. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásokkal szemben hétfőn mégsem tart iratismertetést a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Teréz körúti robbantás ügyében, azaz nem zárják le a nyomozást, inkább újabb két hónappal, szeptember 24-ig meghosszabbították a vizsgálat határidejét – írja a Magyar Idők. Simon Richárd főügyészségi ügyész, a KNYF helyettes szóvivője azzal indokolta lapunknak a hosszabbítást, hogy további – nem publikus – nyomozati cselekményeket végeznek ebben a két hónapban.

Ennek megfelelően a KNYF indítványozta a gyanúsított, P. László előzetes letartóztatásának meghosszabbítását újabb három hónappal, álláspontjuk szerint ugyanis még mindig fennáll a terhelt szökésének, elrejtőzésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A nyomozási bíró péntek délelőtt dönt, hogy meghosszabbítja-e a letartóztatást.

A Blikk pénteken arról írt, hogy P. László a börtönben fertőző bőrbetegséget kapott, ezért elkülönítették a többi fogvatartottól. 

A 25 éves P. Lászlót jelenleg előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják. A kormánypárti lap szerint ugyanakkor a nyomozás meghosszabbítását azért rendelte el a KNYF, mert a gyanúsítás kiterjesztését fontolgatják: lehet, hogy P. Lászlót meggyanúsítják terrorcselekmény előkészületével is.

A gyanúsított elfogása után hónapokig hallgatott, majd az idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt gyalogos rendőrjárőrökre, és a nőt életveszélyesen, a férfit pedig súlyosan megsebesítette. Arról azonban még hónapokig nem akart beszélni, hogy miért támadt a rendőrökre.

Június elején tett folytatólagos vallomást az okról, és azt állította: a rendőrök pisztolyainak megszerzését tervezte, azonban nem akarta használni, csak a biztonságérzetét szerette volna megerősíteni. Erre állítólag azért lett volna szüksége, mert a támadás előtti hónapokban egyre több pressziót tapasztalt maga körül, valakik manipulálták is a cselekedeteit, ezért a biztonságérzete megromlott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.