Továbbra sincs gyanúsítottja a veronai buszbalesetnek

Hatvan nappal meghosszabbították a nyomozást.

MN
2017. 07. 20. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a rendőrséget, hogy az ügyben indult nyomozás határideje kedden járt volna le, ezt hosszabbították meg 60 nappal.

Válaszában az Országos Rendőr-főkapitányság azt írta: a veronai buszbalesettel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség az eljárásáról bővebb tájékoztatást nem adott.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A buszon ötvenhatan utaztak: 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Nemrég nagy vihart kavart, hogy elutasították a Szinyei Merse Pál Gimnáziumot igazgató Tóth Gábor pályázatát. A vezetőt végül mégis marasztalták. „Bár a közvélemény azt találgatja, hogy a veronai buszbaleset miatt valamiféle bűnbakkeresés zajlik, erről én nem vagyok meggyőződve. Egyszerűen csak nem értem a dolog miértjét: az elmúlt napokban alig aludtam, folyamatosan azon járt az eszem, miben lehetek én a vétkes, de szakmai okokat nem találtam” – mondta a lapunknak adott keddi interjújában az iskolaigazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.