Trócsányi: A magyar nemzethez tartozás óriási felelősség

Az igazságügyi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oklevélátadó ünnepségén mondott beszédet.

MN
2017. 07. 15. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) az ország egyik kiemelkedő jelentőségű oktatási intézményének tartja, ahol magas színvonalú képzésben részesülnek a hallgatók, amely biztosítani tudja, hogy az elhivatott, hazájukat szerető diplomások megállják a helyüket a munkaerőpiacon – mondta Trócsányi László az NKE Államtudományi és Közigazgatási Karának (ÁKK) oklevélátadó ünnepségén szombaton Budapesten az MTI tudósítása szerint.

A hírügynökség azt írja: az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a nemzet egysége alkotmányos alapérték, államcél. – A magyar nemzethez tartozás tényállapot és óriási felelősség. Mindig lebegjen a szemük előtt, hogy önök is mindenkor a magyar nemzet összetartozásáért tevékenykedjenek, ahogy azt az alaptörvény D cikke is rögzíti – mondta.

Beszédet mondott Patyi András, az egyetem rektora is, aki mások mellett arról szólt, hogy az ÁKK ebben a tanévben még a régi Államigazgatási Főiskola Ménesi úti épületében működött, a 2017/2018. tanévet azonban már méltó helyen, a Ludovika campus új oktatási épületében kezdi meg.

Szombaton az ÁKK 414 hallgatója vette át oklevelét, köztük a 2013-ban akkreditált közigazgatás-szervező alapszak első végzősei is. A közigazgatási mesterképzési szakon 90 hallgató szerzett oklevelet, az itt tanulók három szakirány – a közigazgatás-tudományi, a közigazgatási vezetői, illetve az európai és nemzetközi közigazgatási – közül választhattak.

Az egyetem tájékoztatása szerint 70 év után, 2017 őszén várhatóan 250 fővel újra elindul az államtudományi mesterképzés, amely államtudományi doktori címet (rerum politicarum) ad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.