Turistákat mentettek a váci tűzoltók Dömösnél

Ketten rekedtek a sziklás hegyoldalon, mikor egyikük lezuhant táskája után mentek.

MTI
2017. 07. 03. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két turista rekedt a sziklás hegyoldalon a Visegrád és Pilismarót között fekvő Dömösnél, a remetebarlangok térségében, a tűzoltók kimentették őket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő este a honlapján.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban a távirati irodának elmondta, hogy a két ember a dömösi átkelés feletti sziklás területen ragadt, miközben ereszkedtek le a hegyoldalon. Hozzátette, a turisták lefelé tartottak, amikor egyikük táskája legurult a sziklák közé; érte mentek, de az útra nem tudtak visszajutni.

A váci hivatásos tűzoltók megközelítették a turistákat, mentőkötelek segítségével visszavitték őket a járható turistautakra, majd biztonságos területre kísérték őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.