Újra felpörög a lakáspiac az egyetemi városokban

A garzonok ára vidéken ötmilliónál, a fővárosban hét-nyolc milliónál kezdődik.

MTI
2017. 07. 21. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ráadásul az ingatlanok 25-30 százalékkal drágultak a múlt évben a frekventált fővárosi kerületekben, az érintett vidéki városokban – Szegeden, Pécsett, Győrben, Debrecenben és Miskolcon – pedig átlag 10-12 százalékos volt az áremelkedés.

A vidéki egyetemi városok közül Miskolc a legolcsóbb, 120 ezer forint az átlagos négyzetméterár lakásvásárlás esetén. Pécsett 170 ezer, Szegeden 185 ezer, Debrecenben 235 ezer, Győrben 260 ezer forint.

A garzonok átlagára fajlagosan magasabb, márpedig a gyereküknek lakást vásárlók körében népszerűek a kis lakások – írja a lap az OTP Ingatlanpont kínálata alapján. Vidéken ezek ára ötmilliónál, a fővárosban hét-nyolc milliónál kezdődik.

A friss egyetemisták helyzetét nehezíti néhány nagyvárosban, például Győrben, Székesfehérváron vagy Kecskeméten, hogy az élénk iparélet miatt a piacon egyébként is hiány van eladó és kiadó ingatlanokból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.