Válaszolt a BKK az adatvédelmi hatóság megkeresésére

Még nem született döntés arról, milyen típusú eljárás indul az ügyben.

MN
2017. 07. 27. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, a válasz már megérkezett, de még nem tanulmányozta át. Jelezte, hogy a BKK válaszának ismeretében dönt arról, milyen típusú – vizsgálati vagy hatósági – eljárás indul az ügyben.

Azzal kapcsolatban, hogy a 24.hu azt írta, több mint háromezer ember személyes adatai kerültek a birtokukba a BKK online jegyértékesítési rendszeréből, Péterfalvi Attila elmondta: értékelni fogják „az ilyen jellegű adatbázisokat” is. Hozzátette: a hatóság az eljárása során bárkit megkereshet, „akár azt is, aki hozzájuthatott az adatokhoz, vagy a hiányosságokat jelezte” – írja az MTI.

Szaniszló Sándor fővárosi MSZP-s képviselő, egyben a pénzügyi és ellenőrzési bizottság elnöke korábban a Magyar Nemzettel közölte, három jogcímen is megtette szerdán a büntetőfeljelentést a BKK online értékesítési rendszere ügyében. A 3481 felhasználó és regisztrált ember adatainak kiszivárgása miatt személyes adattal való visszaélés, az internetes értékesítés közbeszerzés nélküli beindítása – becsléseik szerint csaknem 300 millió forintos vagyoni hátrány okozása miatt – hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt is a BRFK-hoz fordult. Szaniszló Sándor utalva a rendszer hibáit feltáró és azt azonnal jelző 18 éves fiatal esetére, azt állította, hogy a hatalom a fővárosban nemcsak városvezetésből, hanem emberségből is megbukott.

A botrányos ügyben más ellenzéki pártok sem nyugszanak: az adatszivárgás miatt a DK a BKK ellen tett feljelentést. A Jobbik pedig Mirkóczki Ádám parlamenti képviselő várható kezdeményezésére napirendre kívánja tűzetni a BKK-ügyet az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának július 31-ei rendkívüli, zárt ülésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.