Varga Mihály: 280 milliárd forint lesz idén a családi adókedvezmény

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a választási évre ennél is nagyobb családi támogatást ígér.

MTI
2017. 07. 18. 5:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén az első öt hónapban nagyjából százmilliárd forint maradt a szülők zsebében a családi adókedvezmény révén, az éves összeg pedig 280 milliárd körül lesz – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

Varga Mihály a lap keddi számában emlékeztetett arra, hogy „a balliberális kormányzás utolsó évében mindössze 13 milliárd forintot hagyott az állam adókedvezmény formájában a családoknál”, körülbelül százezer szülőnél.

Ehhez képest 2011-ben már 180 milliárd forint maradt nagyjából egymillió szülőnél – hívta fel a figyelmet. A gyermekek után érvényesített kedvezmények együttes összege azóta évről évre emelkedett, idén 1,1 millió ember érvényesít majd a gyermekek után kedvezményt, a summa pedig megközelítheti a 280 milliárd forintot. Jövőre tovább emelkedik a két gyermeket nevelő és legális keretek között dolgozó szülőket megillető havi összeg – tette hozzá. A kormányzat számításai szerint 2018-ban már 310 milliárd forint maradhat a családoknál adó- és járulékkedvezmény formájában.

Varga szerint Magyarországon idén tíz százalék körüli mértékben nőhet az átlagbér, amit jövőre újabb markáns fizetésemelkedés követhet, miközben a rendszerváltozás óta nem dolgoztak annyian, mint most – idézi a Magyar Időkben megjelent nyilatkozatot az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.